tisdag 3 mars 2009

Vår första surfbräda är nu KLAR och även TESTAD!

Känns grymt att vara klar med brädan. Det har tagit måååånga timmar. Vi har varit väldigt noggranna och har ständigt stött på frågeställningar, hur ska vi göra nu? vilket ger bäst resultat? Hur reagerar dessa materialen tillsammans? osv. Jag (Petter) och Hannes har abetat tillsammans under hela projektet. Vi har dokumentarat 225h projektarbets var dvs. sammanlagt 450h. Efter det lade vi ca 50h på att sammanställa en projektrapport på 50 sidor. Det kan se mycket ut då vi bara tillverkat en bräda men bakom själva bygget ligger mycket undersökning, intervjuer av surfare/brädshapers, beställning av material, uträkningar, diskussioner med lärare sponsorer och förberedelser inför mässor, osv. Det blir en hel del och vårt sätt att räkna tid går inte riktigt att jämföra med andras uträkningar på hur många "sliptimmar" de haft på sin bräda. Jag (Petter) har ju även fotograferat under projektets gång och tillsammans har vi dokumenterat hela processen genom denna blogg. Att vara noggrann har gett resultat och brädan har blivit toppen.


Första teståket! Gryyymt pirr i magen! :D Tyvärr kunde inte Hannes joina då han hade fotbollsmatch på schemat. Total-stokade Niklas som byggt en surfbräda paralellt med oss hängde gladeligen med på en testride! Spana in hans projekt här:

http://surfsverige.se/index.php?option=com_joomlaboard&Itemid=95&func=view&catid=2&id=57608#57608

En magisk dag för att göra första åket! När vi närmade oss hamnen var helt platt med en svag dimma så att det inte gick att urskilja horisonten mot himmeln. Helt magiskt. Ute på havet lättade dimman och en svag bris kom mot oss. I vattnet inför första starten och väl på brädan var lyckan enorm :D Test med kite kommer i mån av tid och vind. Sista dagarna innan studenten är intensiva men strax väntar ledighet och mycket surf både på hemmaplan men ett par månader i Sydafrika är även inplanerat! Shapingglädjen finns kvar på bjäre och fler brädor kommer att kurvas fram. May the stoke be with you!/Petter

Tack till följande som gjort projektet till vad det blev.

Niklas "nick" som hjälpt till när det behövts som även han fått hjälp med sitt bygge

Stora blå och deras VD Stefan för sponsring och bistående med mässmaterial

Mårten på kiteskolan i Båstad som gett tips och tricks på många plan

Farsan som fixat o grejjat med lokaler och verktyg

Jönssons snickeri som hjälpt oss med deras fina bandsåg

Harmarks bygg som bistått med lokal för laminering

Torekov båt och motor som gett oss lite tips

Linn för fotografering m.m.

Surfersteve för hans välskrivna shapingguide

Surferdudes på surfzone och surfsverige för tips ang delaminering

Inga kommentarer: