söndag 19 oktober 2008

Hämtat foam!

Idag har vi varit hemma hos Niklas och hämtat foamen. Den är utav det underbara materialet polystyrene finkorning kvalitet 300. Vi tog en koll på en bräda han gjort av samma sorts foam för att sedan sticka hem till mig (Petter) och börja med vår egen.


Vi började med att göra en mall med hjälp av brädan vi lånat från Mårten. Denna gjorde vi i paper. Vi började skissa av brädan, sedan drog vi en mittlinje längs med skissen. För att veta att brädan var helt symmetrisk klippte vi längs halva delen av mallen, vek sedan mallen över mittlinjen drog ett sträck på den andra delen längs den hälft av outlinen vi precis klippt. Sedan klippte vi av även denna del. När vi var helt säkra på att mallen var symmetrisk och stämmde överens med den bräda vi ville bygga skissade vi av den på foamen. För att bibehålla precisonen satte vi fast mallen på foamen med ett gäng spikar så att den inte skulle kunna röra sig.



Nästa grejj är att mäta ut rockern. Rocker är kurvan på brädans undersida. Vi letade fram ett plant underlag och lade Mårtens bräda på detta. Sedan tog vi en linjal Och mätte avständet från underlaget till brädans underkant på ett antal punkter. Dessa punkter var tänkta att rita ut på foamen för att skissa fram rockern. Vi var dock osäkra på att vi fått exakta värden så vi gjorde om mätningen. Efter den andra mätningen kom vi fram till att värdena inte var speciellt exakta. Därför har vi istället skickat ett mail till Xelerator som tillverkat brädan och frågat dem om värden för rockerkurvan.

Det var allt för idag / Peace

Inga kommentarer: