torsdag 23 oktober 2008

Rocker update!

För två dagar sedan (tisdags) så började jag och Petter på rockern! (För er som inte vet vad rocker är så är det kurvan på brädans undersida om man ser brädan från sidan.) Rockern är kanske det som påverkar surfbrädans åkning och känsla som mest och därför så beslutade vi att göra detta så noggrant som vi bara kunde.

Vi började med att placera brädan på våran egengjorda brädmall, som är identisk med den bräda som vi har lånat av Mårten Björnsson på Båstad Kiteskola. Ett stort tack till honom! Sedan tog vi måtten med hjälp av ett skjutmått på rockern genom att mäta avståndet från golvet till undersidan av brädan. Vi tog ungefär 20st olika punkter längs med hela brädan som fick olika mått då undersidan på en surfbräda är lite bananformad. Vi skrev måtten och markerade punkterna på våran mall så vi kan vi se exakt var måtten ska vara på våran bräda. Likadant utförde vi när vi tog måtten från golvet till ovansidan på brädan!

När detta var klart bestämde vi oss för att börja såga i våran foam. Eftersom vi redan hade ritat outlinen på foamen så var det bara att sätta igång trodde vi! Men så blev inte fallet! Efter Petter hade sågat 5cm med lite spill runt om outlinen kom vi på att det går inte att såga i ett stort block med en liten bågfil. När vi inte hittade en bättre såg beslutade vi att avsluta för dagen och åka till NP-Nilsson följande dag. Nöjda med ett blivit klara med mallen packade vi ihop verktygen och avslutade.

Igår åkte vi till NP-Nilsson och handlade in munskydd(som vi definitivt kommer ha nytta av vi shapeningen), ett packet med 5 stycken grovtsandpapper för trä (grovhet 40) och små blad till sticksåg. Snart är det dags för lite mer sågning! Ciao!

Inga kommentarer: