måndag 26 januari 2009

Det närmar sig...

Nu har det VERKLIGEN hänt grejer! Slutspurten närmar sig och vi jobbar på som aldrig förr.

Själva shapeningen av brädan är klar om cirka 30min då Petter är ute och kör järnet medans jag väntar på att få börja med fenorna. Jo ni läste rätt, det blir fin fina fenor på brädan! Vi tänkte köra twin-fin (2st fenor) eftersom vi vill inte riskera att pajja stringern när vi borrar för att ena fenhuset sitter just mitt i stringern. Borr till detta har vi fått låna och dessa har vi även testat på de provbitar som vi har fått över.

Men den vid den senaste händelsen var det ju limmandet av stringern som var det aktuella. Jag kan meddela att vår första tryck-konstruktion-anläggning blev en total katastrof! Alla burkar med färg, diesel osv som vi använde för att ska större tryck hade vält ner när vi tittade till nästa dag. Så det blev ett arbete på drygt 3timmar att städa upp all färg som hade spillts ut på golvet mopeder och mycket mycket mer. Kan ju säga att vi båda var väldigt snurriga i huvudet när 3timmar hade tillbringats i ett litet rum utan ventilation och med en hel del aceton och rengöringsmedel haha! Brädan var däremot helt oskadd och limningen lyckad. Man lär ju sig av sina misstag så vi gjorde en säkrare anläggning till trycket gjord av trä mm.

Efter detta har vi shapeat, shapeat och shapeat... Som sagt, det är just det som tar längst tid med brädan. Otroligt många timmar har tillbringats med att shapea rockern, outlinen och till sist railsen (den runda kanten på brädan).

Vi har även lagt ner massa tid på att fundera hur vi ska göra med det konstnärliga på brädan. Rispapper var vårt första alternativ med eftersom detta var in princip helt omöjligt att få tag i tänkte vi istället lackera de logotypes som skulle på! Men efter ett kort möte med killen på Torekov Båt och Motor AB förstod vi att även detta var inte aktuellt. Det skulle ta minst 3dagar och säkert mycket längre att utföra den komplicerade processen som hör till och det skulle kosta minst 3000kr. Vårt nuvarande alternativ är att printa ut det vi behöver som dekaler hos Stora Blå, eftersom där finns en perfekt dekalmaskin! Så det som vi ska ha är Stora Blå loggan, en stjärna och eventuellt vår egen logga.

Imorgon ska vi utföra det farligaste med hela processen av brädbygget - lamineringen! Epoxy är verkligen inget man leker med. Det blir en runda till Biltema för att inhandla det som behövs för att göra lamineringen så säker som möjligt. Det som behövs är: butylgummi- eller nitrilhandskar, rånarluva för att skydda ansiktet, gasmask(partikel och gasfilter), skyddsglasögon, måttsats, engånghandskar, penslar och skrapor. Detta är absolut inget jag ser fram emot, men det måste göras..

Nu är det bara en vecka kvar tills mässan och förberedelserna inför den är fullt igång. Vi kommer har massa smått och gått att visa upp så det är bara att inspektera på Båstads Gymnasium den 3:e februari kl. 15.00 - 18.00! Be there!!!

Inga kommentarer: